item1a1
item1a1
item1a1
item1a1
item1a1

DE ARKPRIJS EN
DE ZWARTE PANTER

Sedert vele jaren is Galerie De Zwarte Panter gastheer voor de uitreiking van de Arkprijs. Ook het secretariaat van het Ark Comité is er gevestigd. Al meer dan veertig jaar is de galerie in het centrum van Antwerpen een trekpleister voor beeldend kunstenaars, muzikanten, schrijvers en kunstliefhebbers. Er vonden zowat 500 tentoonstellingen plaats, een 150-tal boekvoorstellingen en tientallen film- en concertavonden.

item1a1
item1a1

© 2012 Stichting Arkcomité van het Vrije Woord | website by www.intertext.be

De 69ste Arkprijs van het Vrije Woord
wordt
uitgereikt op woensdag 29 mei om 18u30

in Galerie De Zwarte Panter,

Hoogstraat 70-72, Antwerpen

 

Joseph Asselbergh, Voorzitter van het Arkcomité, heet u welkom.

Jeroen Olyslaegers spreekt de feestrede uit.

Kyra Gantois & Anuna De Wever spreken het dankwoord uit.

 

Lukas De Vos heeft de brochure Er hangt iets in de lucht. Jongerenverzet tegen klimaatonverschilligheid samengesteld, die de aanwezigen gratis wordt overhandigd. Dit jaar bevat de brochure naast het Juryverslag en de feestrede, cartoons van ZAK en in memoria voor Clara Haesart en Tone Brulin. De brochure kan na de uitreiking hier gratis worden gedownload.

 

De Vrienden van de Zwarte Panter bieden vervolgens een receptie aan,

die wordt afgesloten met een diner ter ere van de laureaat in Restaurant Marchés Couverts Lange Koepoortstraat 11, 2000 Antwerpen.

 

Inschrijven voor het diner is mogelijk door storting van 50 euro pp
op BE22 0011 4876 6047 en bevestiging via een mail aan galerie@dezwartepanter.be, met vermelding van aantal personen en voorkeur voor vlees (lamsstoofpotje) / vis (dorade) / vegetarisch.

 

Het Ark Comité dankt Brouwerij De Koninck voor de jaarlijkse steun bij de receptie. De brochure wordt gepubliceerd met de steun van Philippe Lemahieu.

 

Foto’s © Olivier Matthys